David Ewald

Land: Norge

Sport: Klassisk Body Building

Jeg ønsker å bevise at man kan gå fra å være ukjent innen sporten til å bli verdens beste ved bruk av Herbalife Nutrition sine produkter, som er støttet av vitenskapen. Jeg vil vise en hel bransje at kvalitet vinner over kvantitet.

Jeg ønsker å ha et formål med styrketreningen min. Helt siden dag én har jeg drømt om å stå på en scene og vise frem fysikken min etter år med hardt arbeid. Jeg vil bevise at du kan stå på en scene selv om du konkurrerer mot folk som jukser, rett og slett fordi du bruker kvalitetsernæring og støtter deg til kunnskap som gjelder sportsvitenskap.

Alt det harde arbeidet du legger til grunn, koker ned til noen få minutter på scenen. Du må prestere like bra i alle bevegelsesmønstre og opprettholde det, samtidig som du kontrollerer kostholdet ditt slik at du får den ønskede mengden med kroppsfett. Å finne den rette balansen mellom styrker og svakheter hva angår din fysikk, kan kreve et tiår med trening. Ernæring er alfa og omega for meg med tanke på min generelle prestasjon. Uten den rette ernæringen sliter jeg med å få i meg alle de næringsstoffene jeg trenger for å yte skikkelig. Jeg foretrekker Herbalife Nutrition sin ernæring, basert på personlige erfaringer fra mennesker jeg stoler på og det faktum at Herbalife Nutrition har testet produktene sine for forbudte stoffer.

Følg David Ewald på Facebook

Treningstips fra personlig trener og sponset utøver David Ewald
HIP THRUST

 

I denne øvelsen bruker du hoftene dine. Den legger ikke for mye belastning på ryggen din, ettersom du ligger nede. Øvelsen retter seg først og fremst mot setemusklene, i tillegg til knær og rygg. Her ser du to ulike varianter av den samme øvelsen, én lett øvelse for nybegynnere og én litt vanskeligere for viderekomne. Start bevegelsen mens skulderbladene dine hviler på gulvet eller en forhøyning. Hold en skulderbred distanse mellom knærne, og stram magemusklene før du hever hoftene slik at du oppnår en horisontal posisjon. Husk å stramme setemusklene

Gjenta 10–15 ganger, 3 x fullstendig øvelse.

 

ETT-BENS HIP THRUST

 

Denne øvelsen er glimrende for å jobbe med ryggen, setemusklene og hamstrings. Start bevegelsen med å stå på ett bein. Hold overkroppen og «pendelbeinet» stabilt. Sørg for at du ikke forstrekker beinet du står på, og bruk musklene dine til å holde posisjonen! Mens du presser hoftene bakover, vil overkroppen din langsomt bevege seg mot gulvet. Dette forlenger beinet slik at overkroppen ogbeinet utgjør en horisontal linje (eller så langt som du klarer). Når bevegelsen stopper naturlig, skal du presse hoften forover samtidig som du holder kroppen rak med beinet hevet. Returner deretter til startposisjonen. Unngå naturlige feil som å bøye hoftene uten å stramme musklene, rotere overkroppen eller bøye knærne. Vær fokusert, slik at du får maksimalt ut av øvelsen!

Gjenta 10–15 ganger, 3 x fullstendig øvelse.

 

PUSH UP

 

Overkroppens fremside består stort sett av brystet, fremsiden av skuldrene og underarmene. Push-up er en velkjent øvelse du kan gjøre hvor som helst. Hvis du bare mestrer teknikken skikkelig, kan du snart ta armhevinger som en profesjonell! Gå i plankeposisjon. Plasser håndflatene på begge hendene nedenfor skuldrene dine. Stram magemusklene, og plasser tærne (eller knærne hvis du ønsker et lettere utgangspunkt) godt på gulvet. Bruk setemusklene og hamstrings. Hold ryggen rak. Senk langsomt kroppen, mens du holder ryggen rak og kroppen i en rett linje til brystet når gulvet. Trekk skulderbladene tilbake og ned, mens du holder albuene inntil kroppen. Press deg opp til startposisjonen, og bruk kjernemuskulaturen.

Gjenta 10-20 ganger, eller så mange ganger du klarer med riktig teknikk,  3 x fullstendig øvelse.

 

STÅENDE LEGGHEV

 

I denne øvelsen bruker du i hovedsak anklene, øvelsen er også gunstig for knærne. Det er viktig at du gjør denne øvelsen med ett bein av gangen. Start med å ha beina godt plantet på gulvet. Hev hælene til du står på tærne, så høyt du klarer uten at du mister balansen. Vanlige feil er å bøye knærne eller hoftene for å hjelpe på bevegelsen. Dette minsker selvsagt den ønskede effekten!

Gjenta 10–15 ganger, 3 x fullstendig øvelse.

 

KJERNESTYRKE

 

Startposisjonen er den samme som for push-up-øvelsen. Stram musklene, hold ryggen rak og unngå å senke skuldrene. Løft en arm eller ett bein, mens du holder kroppen stødig.(1) Et mer avansert alternativ er å løfte en arm og det motsatte beinet samtidig.(2) Når du mestrer øvelsen og er klar for en utfordring, kan du prøve å løfte arm og bein på samme side samtidig, mens du holder kroppen parallell med gulvet og stødig.(3)

Gjenta 10–15 ganger, 3 x fullstendig øvelse.

 

SPLITTBØY

 

Start med ett bein foran det andre, stå gjerne på en stepkasse eller tilsvarende, mens du står på tærne på det bakre beinet. Hold ryggen rak, og stram kjernemuskulaturen. Gå ned med bakre kne uten å treffe underlaget i en rolig kontrollert bevegels, for så å heve kroppen tilbake til utgangspoisjonen ved bruk av fremre fot. Unngå å lute fremover når du gjør denne øvelsen.

Gjenta 10–15 ganger, 3 x fullstendig øvelse.