Nicolás Fuchs

Den profesjonelle rallykjøreren Nicolás Fuchs snakker om det høye spenningsnivået sporten gir ham. Han er opptatt av at rallykjøringen gir ham en enestående mulighet til å utvikle samhold i teamet, som han ser på som familie. Lidenskapen som mekaniker – og yrket som rallykjører – lar ham ta stadig større utfordringer. Fuchs, som deltar i nesten 20 løp i året, snakker om kravene sporten stiller, om løp og treningsøkter som kan vare i opptil 10 timer, og om hvordan ernæring og trening er avgjørendefor at han skal lykkes. Han jobber med en rekke aspekter ved treningen, blant annet med å forbedre stabiliteten og holde refleksene skjerpet. Fuchs ernæringsfysiolog, Anunziata Morris, snakker om hvor viktig det er at Fuchs holder idealvekten, og om hvordan Herbalife-produkter inneholder akkurat den mengden proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler som skal til for å gi ham drivstoff til treningsøktene.

 
 
 
 
 
 
 
 

Nicolás Fuchs debuterte som rallykjører i 2005, da kan konkurrerte i Perus Premio Presidente de la República. Han fikk sin første seier to år senere, da han konkurrerte i N4-kategorien i det samme løpet. Siden den gang har Fuchs befestet sitt ry som den mest fremgangsrike rallykjøreren i Peru ved gjentatte ganger å vinne nasjonale rallymesterskap. Han kom i søkelyset da han i 2009 vant mesterskapstittelen den første gangen han deltok i Inca Trail Rally, et av de få gjenværende langdistanseløpene i verden. I 2011 kom Fuchs' talent til sin rett i VM i rally i produksjonsbilklassen (PCWR), og Fuchs tok femte plass sammenlagt. I 2013 ble han Production Cup Champion etter å ha vunnet seks løp etter hverandre, og han ble den første fra Peru til å oppnå denne tittelen. I 2014 konkurrerte Fuchs i Fia VM i rally i WRC2-klassen, hvor sjåførene av produksjonsbaserte biler konkurrerer mot noen av de tøffeste og varierte forholdene på planeten.

“Du må ha masse lidenskap i denne idretten. For meg handler det om lidenskapen for å kjøre.”

“Rallysporten gir meg en fantastisk følelse. Det er adrenalin i ren form.”

“Når du skal tilbringe 10 timer i bilen, er det ingenting som er viktigere enn frokost om morgenen. Du trenger masse energi for å kjøre.”

—Nicolás Fuchs