Slurver med helsen på jobb

– Sykefraværet i Norge er høyt*, samtidig som vi vet at trening og ernæring har stor effekt på helsen. Arbeidsdagen representerer en betydelig del av dagen og er derfor viktig med tanke på aktivitet og matinntak. Likevel er det mange arbeidsgivere som glemmer sine ansattes helse, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition.

Den ferske undersøkelsen viser at 6 av 10 nordmenn ikke får det tilrettelagt for trening på arbeidsplassen. Samtidig mangler hver tredje nordmann tilgang til frukt eller andre sunne mellommåltider på jobb.

Det er flere tegn som tyder på at manglende helsegoder påvirker nordmenns jobbhverdag.

– 4 av 10 nordmenn føler seg ofte sultne og tomme for energi i løpet av arbeids- eller skoledagen. Dette er ofte de samme personene som aldri blir tilbudt sunne mellommåltider på jobb. Jeg tror dårlig ernæring, sammen med lavt aktivitetsnivå, kan føre til at man føler seg slapp på jobb, forteller Bergmann.

Går utover arbeidsdagen

Herbalife Nutrition-ambassadør og håndballspiller Joakim Hykkerud er ikke overrasket over at bedrifter har mye å gå på når det gjelder trening og ernæring.

– Selv profesjonelle håndballklubber kan mislykkes med tilrettelegging av helsegoder. Da jeg spilte i Tyskland, var ikke alltid kostholdet profesjonelt utformet. Vi fikk sunne sportsdrikker, men samtidig drakk vi øl og spiste kake. Hvis vi var på en busstur, gomlet vi gjerne i oss tre eller fire porsjoner med kake, forklarer Hykkerud.

Han har imidlertid merket at det ikke fungerer så bra med usunne eller manglende mellommåltider.

– Får jeg ikke i meg sunne mellommåltider, går det ut over arbeidsdagen min. Jeg blir rett og slett dvask. Før spiste jeg gjerne en Shell-pølse, men disse er nå byttet ut med barer, sier håndballspilleren.

Enkle tiltak kan bidra

Treningsrom og tilgang på frukt eller lignende er de vanligste måtene å tilrettelegge for ansattes helse på. Det er også noen i undersøkelsen som oppgir at arbeidsgiver dekker hele eller deler av medlemskontingenten til et treningssenter. Andre sier at de er med på et bedriftslag eller at de har en løpegruppe med kolleger. I tillegg er det enkelte som får lov til å trene i arbeidstiden.

Bergmann i Herbalife Nutrition er positiv til slike tiltak og understreker samtidig at kunnskap er avgjørende.

– Hvis arbeidsgiver bidrar til å øke ansattes kunnskap om ernæring, blir det lettere og mer motiverende for dem å bedre kostholdet sitt. Det samme gjelder for fysisk aktivitet. Dette kan også gjøre eventuelle andre helsetiltak mer effektive, forklarer hun.

Videre anbefaler hun både arbeidsgivere og ansatte å begynne i det små.

– Det er langt ifra alle arbeidsplasser som har mulighet til å ha en fancy kantine, eget treningsrom eller å spandere treningsavgift på de ansatte. Noen enkle grep kan imidlertid gjøre en stor forskjell. Et sykkelstativ, en skritteller-konkurranse eller enkel tilrettelegging for mellommåltider som frukt, barer, smoothie eller shake kan gjøre underverker for kropp, sinn og trolig bedriftens prestasjoner, avslutter hun.

Kilder

*https://www.nav.no/no/NAV+og+samfunn/Statistikk/Sykefravar+-+statistikk/Sykefravar